Drutta av ponnyn.

Blev en uteritt på pponnyn idag. En ganska lugn med mycket skritt i skogen. Innan jag begav mig in i skogen så red jag runt lite på en åker. Silver var ganska fin, jag red barbacka i dag igen. OCh som rubriken lyder så ramlade jag av. Det var den mest harmlösa och patetiska avramlignen jag gjort. När jag galopperade på kanten av åkern så slängde silver sig åt sidan för ett djur som stod skymd inne i skogens täthet. Jag hade inga problem med balansen då men så la jag en volt för att "börja om", för att visa Silver att det inte är farligt att gå förbi där, jag travade runt på volten och precis när jag kom till samma ställe skulle de där himla djuret röra på sig igen så självklart blir det en tvärnit och ett skutt åt sidan, en fin liten avsittning blev det ^^
 
Sötponnyn i hagen. Bild av Erika.
 
 
 

Silver, jag och insekterna.

Idag blev det en mysig liten uteritt för mig Silver och los insekter. Den hade dock vart mer lyckad och alla flugor och bromsar hade stannat hemma.. men men, är det sommar så är det. Jag red barbacka med hackamore idag, och för att det var så jäkla varmt så skippade jag mina skor. Det var en härlig känsla att få lite fläkt om fötterna, rekommenderas att testa!
 
Silver var lite loj, inte så konstigt då hans matte bestämde sig att åka till stallet mitt på dagen när det är som varmast. Men det var ändå härligt att komma ut, jag red inte så krävande.
 
Jag tog även några bilder idag :D Bloggen blir ju mycket finare med lite bilder i sig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dressyrpass!

Igår red jag dressyr i paddocken men ponnyn! Det var väldigt länge sedan och det kändes som att det var dags att ta i tu med det. Jag har inte velat rida så mycket på banan och framförallt ett rent dressyrpass, då silver vart extremt jobbig på senaste tiden. Men idag var det dags. Det som brukar förstöra allt när jag rider på banan är att jag tappar tålamodet och blir arg på ponnyn i stället för att försöka lösa problemen. Silvers och mitt problem då. Jo, han släpper yttersidan helt i högervarvet och hans lilla ytterbog flyger iväg. Det är halvt omöjligt att rida när han slämmar omkring och böjer halsen utåt i höger varv då han envisas med att inte hålla i yttertygeln. Detta beteende är mycket mitt fel för jag gärna sätter mig på innersittben i just högervarv. Och därmed får jag inte med honom runt på de böjda spåren m.m Så det sitter inte så mycket i Silver utan i mig. Men det har gjort så att ponnyn har blivit så istadig i det varvet. I vänster varv är han super fin och har ett väldigt bra sug in i tyglarna.
Detta dressyrpass gick sjukt bra! Anledningen var nog att jag inte gav upp som jag brukar. Jag jobbade Silver på en åttvolt och till en början var han sjukt jobbig i det dära hemska högervarvet. Jag försökte vara noga med att inte ta något i innertygeln så att han skulle söka stöd i yttre i stället. Jag red runt där ett tag, hela tiden försökte jag tänka på att sitta lite med på yttersittben. Sedan kom jag på att det var ytterbogen som jag inte fick med på det böjda spåret och började då tänka lite öppna i högervarvet. Jag red där några varv på volten och poff, så tog han tag i yttertygeln och slutade bita sig fast i inner! Underbart!. Sedan tog jag lite galopparbete och jobbade honom hela tiden i en liten liten lätt öppna. I galoppen jobbade jag på att samla honom. Fin ponny.
Så dagens nyckel var att tänka lite öppna i högervarvet hela tiden, på rakt spår som på böjt spår. Jag gick inte i öppna, men jag tänkte på att jag skulle rida in bogen. Tankens kraft fungerar nog så bra :D

Riddagboks uppdatering!

Sitter nu och äter nygräddade pannkakor som att det inte finns något annat här i världen. Och på något sätt kom jag då att tänka på att jag nästan glömt bort bloggen. I alla fall, silver har fått gå lugnt i tre dagar, med skrittpass vila och "bus hoppning". I torsdags och fredags har jag ridit med repgrimman, och barbacka. För ett halvår sedan när jag testade att rida i repgrimma, (då alla våra saker, sadlar, träns, stövlar m.m blev stulna), så var Silver inte riktigt med på banan och han gick då och var extremt lång i kroppen och jobbade inte alls. Men på något sätt så gillade jag ändå känslan med repgrimman så jag fortsatte att rida med den lite då och då. Nú har han blivit mycket mer självbärande och jobbar delvis riktigt fint i formen. Det jag måste tänka på är att inte ta i honom när han blir pigg utan i stället höja handen, som enligt mig och Silver betyder "samla ihop dig". I fredags bushoppade jag och min syster i paddocken. Silver var jätte fin i början, han följde mina "årder" riktigt fint, men sedan när jag hoppat ett antal språng så blev han piggare och lyssnade inte på mina tillbakasignaler och då resulterade det i att jag började ta i tyglarna, (försöka bromsa som om jag hade bett), vilket inte fungerar och jag bara upplöever honom jobbig. Men det var ett mysigt ridpass!r

Idag och Igår.

 
Börjar med en bild på familjens ursöta katt, Smulan :3
 
Igår. Igår red jag ut en kortis med Erika. Silver har varit något jobbig och spänd när jag ridit ut med andra ryttare m.m. Erika tippsade mig om att ha en gramman under turen. Jag tog tipset och resultatet var väldigt bra! Jag hade den väldigt lång, tog knappt i den men den gav en väldigt positiv effekt. Silver jobbade väldigt fint med lätt hand. När vi kommit tillbaks till stallet så tog vi några varv på en studs, på 8 hinder, som vi hade byggt upp. Tydligen så var det enlig ponnyn livsfarligt att det var ett hinder i mitten som hade en markbom. Resultatet blev att han nitade mitt i studsen så jag tappade stigbyglarna, senad hoppade han resterande 4 hindrerna med en halft inte medhängande ryttare på ryggen.. lilla häst. men efter några försök så slutade han titta på bommen och hoppade på riktigt fint!
 
Idag. Idag red jag ut ytterligare en tur med Erika och Paul. Vi tog en ganska lång runda och jobbade de mycket i galopp. Härligt var det då vägarna var supermjuka av regnet som föll i natt! Silver blev ganska trött på slutet och det resulterade i att han la sig mer i handen. Jag måste lära mig att då rida mer med benen så inte jag också blir stark i handen.. blä på mig.
 
Jag ritade lite idag.. för första gången på typ.. väldigt länge! En häst.. hum.. I torrpastell färger. Blev helt okej.. ingen super bild inte, men jag får öva på :D
 
 
 
 
 
 

Ihopsläpp!

 
Idag så skulle Silver och Paul (min systers häst) få en ny nagkompis. En liten islänning. Paul var i början extremt rädd för ponnyn som heter Oskar. Jag vet inte vad han tänkte men han ansåg nog att Iskar var en björn eller något. PÅ filmen har de lungnat sig något. Men när Paul såg Oskar för första gången stannade han stel som en pinne och när Oskar vände på huvudet så drog Paul iväg. Som tur var tappade min Erika inte honom. Men det var en rolig syn! :'3 
 
Ihopsläppet gick ju helt okej förutom att våra hästar var livrädda för den nye.. Några sparkar fick de båda och Silver fick ett sparksår på benet, men jag hoppas att det inte ska vara nåon fara med det, det såg inte så farligt ut.
 
(Ni får ursäkta allas vackra skratt ^^)

Startar upp blogg + dagens ridpass!

Ja, nu tänkte jag försöka skriva lite här på bloggen igen. Jag insåg att jag bör börja dokumentera mina ridpass igen så jag kan kolla tillbaks på vad jag har jobbat med och vad jag vill förbättre m.m. Jag kommer försöka göra en ny header. Hoppas jag inte tröttrar för snabbt :3
 
Dagens ridpass då. Ja, idag red jag ut på Silver. Det har regnat i prinsip hela dagen, lite av och på. När jag kom hem från en studentspelning jag var på idag så drog jag till stallet. Jag tog hackamoret på ponnyn och hoppsadeln. Jag hade ingen särskilld plan på ridpasset och började det med att lulla runt på vägen. Sen insåg jag dock att jag måste ha ett någolunda mål med ridpasset. Så jag började med tempoväxlingar, främst i galopp. 
 
Jag flyttade honom i skänkelvikning över vägen, fattade galopp, samlade galoppen ganska snart och när han där på hade samlat sig fint så lät jag honom öka lite och sträcka ut galoppen. Sen tog jag tillbaks honom, saktade av och började om skänkelvikning men i andra hållet och fattade den andra galoppen. 
             Ofta när jag vill samla Silver tar jag för mycket i handen, idag försökte jag främst focusera på mig och vad jag gjorde. En utav sakerna var just att inte låta mig låsa min hand, det gick förvånadsvärt bra! Han samlade sig riktigt fint! (Lite kan bero på att min kära syster red igenom silver riktigt ordentligt i går på banad.

RSS 2.0