So far so good.

Okey, jag har förmågan att förstöra bilder jag ritar ju mer jag jobbar med dem. En väldigt irriterande och onöding kunskap! Nu sitter jag här med en kontur av en häst och funderar på hur jag ska fortsätta. Jag gillar konturen starkt och hoppas innerligt att inte förstöra den :3 vi får se hur det går...
 
 
// Frida
 

Teckna - häst.

Jag börjar komma igång med mitt tecknande igen, förr skyllde jag alltid på att jag hade mycket i skolan. Men nu har jag lov och mer tid över så varför tecknar jag inte oftare då..? I alla fall så har jag nu ritat denna häst, på ett 24 x 32 stort papper, stift-penna (blyerts).
 
 
// Frida
 

Keep on training.

Tömkörning på schemat idag, silver var väldigt fin i handen och helt okej lydig. Idag var han faktiskt inte stel i höger sida! Yey! :D Hinner inte skriva mer idag, blir ett "snabbinlägg" ;)

// Frida

I paddocken

Idag red jag lite dressyr/bommar i paddocken! Han var fin, lite springig blev han efter galoppen men det var ändå helt okej. Han var lätt i handen och bar sig själv. Dock blev han något stark i galoppen ibland, och satte sig lite emot mig, men det blev lite bättre sen. jag galopperade inte så mycket utan sattsade på traven och bommarna, det var en rad bommar med långt avstånd mellan så silver fick trycka på lite, i den andra raden med bommar var varannan bom upphöjd. Jag är nöjd med dagens ridpass dock är jag lite arg på att jag blev lite "dragig" i galoppen när silver själv blev stark. 
 
Mamma filmade mig även, jag är inte så kunnig på hur man lägger upp filmer på bloggen så jag har tagit några stillastående bilder från filmen! Passade på att använda våra lindor, ddet blir inte så ofta :3
 
 
// Frida

In the rain

Idag har det regnat i princip non stop! Yey, säger jag! Nu är alla vägar mjuka som gummi och superbra att rida på. Så idag blev det ut i skogen. Både Silver och jag var helt genomblöta efter ungefär halva rid turen, men det tänkte inte jag på, för jag var helt fylld av lycka. Pollen var nämligen helt out-standing fin! Jag har nog aldrig fått en sådan bra ridkänsla som jag fick i början av ridpasset idag. Silver gick fint in i bettet utan att bli stark eller hängande på något sätt. Han trampade på bra men höll ändå den takt jag bestämt (förbättring från igår! :D ) Jag galopperade mer idag, han var lika fin där! Dock blev han hetare och hetare så i slutet av passet så var han inte lika lätt i handen, lite mer på. Jag red en ganska kort runda, ca 40 minuter. Jag fick tvinga mig att inte galoppera hela rundan och fick påminna mig hela tiden om att han har dålig kondis.Så i slutet på rundan så bestämde jag mig för att skritta resten av biten hem.
 
Idag fick även silver en hag-kompis! Så skönt! Han har gått ensam i många veckor nu, och hans gamla hag-kompisar är på bete. Ihoppsläppet gick väldigt bra! Jag var nervös innan, tänk om han skulle bli skadad... igen! Men icke, de verkar trivas väldigt bra ihop!
 
// Frida

Pigg ponny

Idag red jag ut på Silver. Jag travade och tog även en liten kort galopp, Silver var galet pigg så jag kunde inte låta bli! Det gick knappt att trava med honom för att han smyg-ökade hela tiden, så fort jag gjort en halvhalt så bar det iväg igen. Det blev så ett tag att jag satt med handbromsen i hela tiden men så ska det ju inte vara. Jag borde ju kunna dra nytta utav ponnyns pigghet. Och så kom jag på att jag bör rida lätt väldigt långsamt, genast så tog han tillbaka farten och gick i ett mer "normalt" tempo. Nu kunde jag äntligen rida ihop honom. Förut (innan jag började rida-lätt långsamt) så drog han på mer när jag la på skänkeln lite lätt för att rida ihop honom. Men nu när jag äntligen fattat att jag bör rida-lätt långsamt så var det inga problem att rida ihop honom heller! Så jag var i slutet mycket nöjd med honom trotts att det gick i 180 lite då och då! :D 
 
Och idag red jag på full-cheak bettet.
 
Silver och jag på uteritt i vintras.
 
// Frida
 

Silver de senaste dagarna.

Torsdag.
I torsdags red jag silver i paddocken. Travade för första gången! Han var HUR FIN som hälst! Han har nog aldrig någonsin gått i sådan balans och bärt sig själv som han gjorde då. Jag hade inget i handen, fast han höll i bettet, och han var väldigt lyhörd. Det var så "lätt" att rida, dock krävde jag ingenting utav honom, travade runt och gjorde volter lite här och där, och med det så brukar han arbeta utan ifrågasättningar. Men jag är enormt nöjd med honom. Han var fortfarande lite stel i höger varv men det ska nog snart släppa.
 
Fredag
Silver fick en dags vila.
 
Lördag
Erika, min syster, red Silver denna dag, hon red ut och skrittade mest, tror jag. Hon verkade haft en mysig uteritt med ponnyn som tydligen hade fått glädjeryck efter att ha skuttat över ettt dike och gjort en regäl bockserie :D Och tack Erika som red honom. http://ettahnia.blogg.se/
 
Söndag
Idag har jag inte vart i stallet än, så jag återkommer !
 
// Frida

Tömkörning

Idag blev min tömkörning av i alla fall. Jag åkte ganska sent ut till stallet efter att ha kommit hem från min kompis Ada. Äntligen var det soligt och varmt ute och man kunde se att alla njöt av värmen. Jag tömkörde Silver i paddocken, endast i skritt. Till en början var han något stel i höger varv, medan han i vänster varv var väldigt fin och mjuk. Efter att jag jobbat honom på ått-volt ett tag mjuknade han även i de "jobbiga" varvet och blev väldigt jämnsidig och följsam. Han var lätt att få att arbeta idag, fokuserad på mig och inte de omkring. Så jag är väldigt nöjd med honom!


// Frida

Skritt-perioden snart slut.

Idag hade jag tänkt tömköra i paddocken, men där pågick det hoppträning så det blev ännu en uteritt i skritt. Jag red till den så kallade "histabacken" och gick upp och ner för den några gånger. Som vanligt blev Silver trött, men något mindre än vanligt.


Påväg till klätterbacken var silver ganska tittig och jobbig och det resulterade till att jag blev lite irriterad på honom, och istället för att ge honom långa tyglar och skita i allt som har med arbeta att göra så blev jag väldigt låst på att "vinna" kampen. Och det slutar alltid med en ännu mer jobbig häst. Det man ska göra när Silver är på detta humör är att att bara ge långa tyglar och skritta som sagt. Då brukar han efter ett tag slappna av och lägga ner sina idéer. Men jag lär mig visst aldrig.. alltid ska jag jag försöka ställa, göra skänkelvikningar m.m för att få honom att tänka på annat men det fungerar ju inte.


Som ribriken lyder har jag tänkt avsluta skritt-perioden snart. I morgon ska jag tömköra i paddocken, eftersom jag inte gjorde det idag. Men sedan efter det så har jag tänkt att börja trava och galoppera honom! :D


// Frida

Silvers bett.

Jag har ganska många bett till Silver. Han gillar när vi varierar bett ganska ofta och han har sina olika perioder när vissa bett fungerar bättre än andra. Vissa hästar rids på samma bett hela tiden men jag tycker att det är nyttit att byta, betten ger olika tryck i munnen och sen har de ju sina olika funktioner. Det ger resultat på både ryttare och häst att byta bett ofta, tycker jag. Vissa bett är ju skapade för att få hästen att exempelvis ta tag mer i bettet eller kanske att släppa det mer. Det är ganska intressant att testa olika bett och se hur hästen reagerar!


Silvers bett:
Hackamore och sidopull.
Raktgummi-pelam med korta skänklar, rakt gummibett, tredelatgummibett, tvådelatgummibett.
Pee-wee bett, tvådelat (guld färgat) fasta ringar, fullcheekbett, tvådelat-pelambett, tvådelatbett med fasta ringar (tjockare än de guldiga)


Ja dessa är Silvers bett och vi använder alla, mer eller mindre. Mitt favvo är det tredeladegummi bettet som silver verkar trivas väldigt bra på!


// Frida

Resultat

Nu efter en veckas skritt ser jag redan resultat i Silvers muskulatur! Han har fått mer muskler på bakbenen, rumpan och på ryggen. Det är härligt att se att det går framåt! :D


Idag tog jag ännu en barbacka-uteritt. Idag hade jag bett i munnen för första gången, har ridit på sidopull och hackamore annars. Men han var fin på det också, till en början var han lite tjärv i munnen. Då höll jag bara ett lätt stöd i tygeln och höll om med benen tills han släppte. Och så blev han väldigt fin. Jag rider honom i väldigt låg i formen, han orkar inte något annat, sedan så rider jag ganska "snabbt" i skritten så att han verkligen trampar igenom med hela kroppen.


Idag klättrade jag även med honom vilket han tyckte var extremt jobbigt, men nyttigt är det ju så vad ska man göra?


Nöjd med pussen idag!


// Frida

igångsättning.

För en vecka tillbaka så började jag rida på Silver igen! Just nu tar vi bara långa skritt-promenader för att vänja honom vid rörelse. Det är väldigt nyttigt att bara skritta, det bygger upp mycket utav hästens muskler och ork. Silver har vart väldigt pigg och glad när jag ridit fast han har hållit sig på jorden med alla fyra hovar. Jag har planerat att skritta honom i minst en vecka innan jag börjar arbeta honom i trav och galopp. Jag har även planerat in att tömköra mycket. Det är ett mycket bra sätt för honom att bygga upp sina muskler igen och dessutom så sätts kommunikationen mellan oss på prov. Ofta efter att jag har tömkört honom så brukar han vara extremt lyhörd och verkligen ha koll på mig hela tiden vad jag än gör.


Nu har vi även släppt ut Silver i en större hage, vilket han verkar vara överlycklig över! Det kan man ju förstå, hur kul är det att stå i sjukhage i fyra veckor? Det märktes idag att han hade levt livet, Det var lera över hela honom och gräs i manen.
Det är en helt otrolig känsla att hoppa upp på hästen igen efter en lång paus. Bara att skritta i fem minuter gör mig väldigt väldigt glad! Puss på pollen! :3


// Frida

Natur

Jag ritar ju för det mest hästar och människor. Så nu gjorde jag ett litet avbrott och målade lite landskap i stället! Blev en teckning i vattenfärg.
Inget direkt avancerat, men jag gillar det ^^


// Frida

Bild fortsättning..

Har ritat lite till på bilden som jag la upp i förra inlägget:Faktiskt väldigt nöjd med ögonen, jag brukar inte lyckas med dem. Jag har ritat mer utöver ögonen på denna bild men det ser inte så bra ut så jag visar de sedan x3


// Frida

Uppdatera på bloggen..?

Ja, det var ju länge sedan jag skrev något här. Ändrar på det idag genom att skriva ett litet inlägg.

Anledningen till att det står stopp för min "riddagbok" är för att min ponny är skadad. Men snart ska jag rida igång honom igen. Just nu har han någon halv grads hälta på ett framben, endast i traven. Vi har nu börjat promenera längre promenader med honom, nästa vecka ränkar vi med att bi bör kunna rida igång honom igen! :D Längtar!
Jag och Silver sommaren 2010. (fotad av Erika Torrång)


Jag har även något ritprojekt på gång. Försöker rita av en person, men det går lite segt med det. Jag har väldigt lust att rita men när jag väl sätter mig där står det still ( även om jag ritar av en bild). Får se om jag klarar att teckna klart den.. :3
// Frida