Super duktig polle idag!

I dag hoppade jag med Silver! Jag var väldigt positiv inställd inför mitt planerade hopppass, jag hade tänkt att hoppa i paddocken. Börja hoppa fram på volt, på ett litet hinder för att sedan hoppa en liten serie. I serien var det två studds, efter det ett galoppsprång och en oxer. Ungefär såhär:


->   I      I      ->   I I


Jag var fast besluten att jag skulle rida som jag gjorde i slutet av träningen i söndags,inte låta mig lalla runt och inte rida ordentligt. Och det gick jätte bra! Idag red jag på mitt favvis bett, tredelat gummi bett. Han var väldigt liksidig i sidorna, ibland kan han vara med stel i höger varv då han inte riktigt vill hålla i yttertygeln (vänster tygel). Jag red fram väldigt snabbt för jag ville hinna hoppa klart innan det började skymma. På volten formade han sig bra och det var lätt att länga och korta galoppen lite växelvis. Sedan började jag med serien. Först lite lågt på oxern och han hoppade väldigt fint. Jag höjde hindret lite mellan varje gång och det gick jätte bra. Vi kom över min "spärr höjd" som är 1 m. Jag vet inte varför men så fort hindret kommer upp över 1 meter så kan jag inte rida normalt längre! Jag vet mycket väl att jag inte behöver en större galopp för att komma över hindret men på något sätt kommer jag ofta i för stor galopp, när det blir högre är det ju faktiskt ännu viktigare att kunna samla ihop galoppen. Men idag red jag faktiskt helt okej på den högre höjden! Vi fick mycket hjälp med att komma rätt på oxen eumed den lilla studdsen som var framför. Detta behöver jag för jag blir alltid osäker på avståndet när det blir högre. Stor puss på duktiga pollen idag!!! :D

// Frida

Äntligen en härlig vårdag!

Idag kändes det för första gången som vår... snö och regn hör ju till våren men ändå kopplar jag våren med sol, vilket det var idag. Jag slutade skolan tidigt idag, åkte ut till stallet och red ut barbacka på Silver. Det var så otroligt mysigt, Silver var väldigt pigg och framåt och han lyssnade bra på hand och skänkeln. Jag hade mitt raka-gummi pelam på honom, och han gick som en liten klocka! Vägarna som var ny-sladdade och grusade var så otroligt mjuka så vi kunde ta många härliga galopper. Ett tag blev han lite springig i galoppen så jag samlade upp honom och jobbade lite mer "seriöst". Han var så duktig så jag gav honom längre tyglar och bad honom länga på steget. Resultaten blev då en ännu gladare ponny som inte ville sakta av :3 Puss på pollen idag <3
Ett får och dess nyfödda lamm! Nu är det väerkligen vår! :D :D


// Frida

Hästar och mer hästar.

Ja, nu var denna dag nästan slut. Jag har hunnit med ganska mycket i helgen trotts att min mamma och jag har haft stalltjänst både idag och imorgon. Det har vart en riktig "hästhelg" och idag var jag och Silver ute och hopptränade. vi red för Amanda Gullström vår otroligt duktiga tränare. Om jag skulle backa tillbaks tiden till under träningen skulle jag vart missnöjd. Men nu när jag fått tänka över mitt ridpass känner jag att det faktist inte var så mycket att vara missnöjd över. Silver var skadad i slutet av februari och jag har bara hoppat en gång sedan dess, och på det kommer ju att han var väldigt pigg.


Efter dagarnas regn var paddocken blöt och full av vattenpölar, Silver som absolut inte gillar att gå i vatten ville nu inte heller ha en energisk galopp, han hade fullt upp med att dra upp benen från vattnet. I början av ridpasset blev han lite lång, vilket resutterade till att han blev stark i handen. Det kändes som att han fick sin vilja igenom och jag red inte ihop honom för en mot slutet av träningen. När Amanda sa "du rider på avstånd som inte finns" så fick det mig att vakna mig. Såhär kunde jag ju inte fortsätta. Tillslut började jag rida ordentligt och rida ihop Silvers galopp. Nu gick det extremt mycket bättre, avstånden mot hindret stämde perfekt och det var lätt att reglera hans steglängd. Tack så mycket för hjälpen Amanda!


Silver och jag på en tävling för några sommrar sedan.


Gårdagens målning är Klar.


Nu har jag ritat klart hästen. Eller, det kommer några detaljer till sedan men nu känner jag mig ändå ganska nöjd. Men såhär ser den ut just nu :3
// Frida

En ny dag, en ny bild.

Jag önsslar att min rubrik stämmer, men jag hinner inte måla så mycket nu för tiden. Känns som att det blir typ en gång i månaden istället för en varje dag. Nu har jag i alla fall fastnat för vattenfärg igen. Jag började med att "värma upp" med att måla en liten häst igår, för att se om jag fortfarande kan måla. Det kunde jag faktist.. så nu har jag startat att rita en till häst. Hittills går det mycket bra och jag hoppas att det fortsätter så.

Dagens silver.


Min syster ( som föresten har en blogg - http://ettahnia.blogg.se/ ) sa till mig att jag skulle börja föra en "riddagbok" här på bloggen, så att jag har bättre koll på vad jag fick ut och lärde mig av dagens ridpass.


Till att börja med kanske jag ska skriva lite kort om min lilla ponny. Han är en skimmelvalack på 13 år, för det mesta mycket possetiv i ridningen. Hans namn är Shazli, men vi säger Silver. Jag och min familj har haft honom i 4 år nu och vi har blivit så fästa vid honom.


Idag red jag ut med Erika - min syster - och hennes häst Paul. De båda var mycket pigga och glada. Silver lite för övertaggad dock. Men det gjorde int så mycket. Jag har inte ridit ut med någon annan häst på hur länge som hälst och det märktes. Silver brukar vara en aning jobbig ibland i galoppen när jag rider först, han blir nämligen väldigt tittig och kan knappt galoppera rakt fram. Därför red jag bakom Erika och Paul istället och då blir han mer "tävlingsinriktad. En pigg ponny som vill dra om hästen före. Det svåraste med Silver i denna stund är att om man tar lite för mycket i honom så blir han tjurig och börjar studdsa och flänga med huvudet. Men om jag inte tar i honom så ja..det går fortare. Jag måste bli lite bättre på att hitta en balans hur mycket jag kan ta i honom.


Det var väl lite om idag, märker att jag är ovan att skriva om migsjälv, men det blir väl bättre om jag fortsätter att skriva oftare. haha.


Silver ( bild fotad av Erika )


// Frida

RSS 2.0