Rönningeritten - 2mil.

Ja, nu var det ett tag sedan som jag sa att jag skulle skriva om min första prova på omgång med distansritt. Jag har till och med hunnit köra en clear round på 5 mil efter det. Men mer om det lite senare.
 
Som sagt så blev jag i sommras väldigt sugen på att starta distansritt med Silver. Så jag började träna upp hans kondis lite smått. Sedan anmälde jag mig till en tävling där man kunde få testa hur det är att tävla distansritt. Vilket var super! "Prova på" ritten var 2 mil lång. Tävlingen jag var på heter Rönningeritten. Första intrycket när jag kom till tävlingsplatsen var lite speciellt då det såg helt annorlunda ut än de tävlingar jag vart på (dressyr och hoppning). Det var mycket människor och hästar kors och tvärs, Hinkar och höpåsar låg utspridda på ett grusområde. Vi kom inkärandes med bilen och parkeringsvakten frågade om vi skulle ha en groom-bil. Både jag, mamma och min pappa tittade frågande på henne. Vi hade ingen aning om vad det innebör. Jag kände då att jag var väldigt, väldigt opåläst och oförberädd om vad som faktiskt händer på en distansritts tävling. Men alla människor var så otroligt glada och trevliga så mina problem löste sig fint.
 
Då var det alltså dags för "förbesiktningen". Veterinären kollade igenom hela Silver klämde på rygg och ben. Silver var något stel i höger rygghalva, (vilket han ofta är när han blir spänd i övrigt), men det var inget mer med det, utan att det noterades ner. Pulsen kollades, (Silvers låg på 42 slag/minut tror jag..) Sen sprang jag med honom så veterinären kunde kolla hans rörelse. 
 
Och efter en snabb bangenomgång med resten utav den grupp jag skulle starta med, så satt jag upp på min ponny och red fram. En kvart efter det så var det dags för start. När klockan slog 11.00 var det min grupps tur. Vi var 5 personer som startade samtidigt. Efter lite snabba blickar och tvekan bland gruppen tog jag täten och travade iväg. Jag insåg efter några meter att resten av min grupp skrittade i lagon takt efter oss, så det resulterade i att vi blev ensamma. 
 
Silver var tittig och spänd. Och antagligen hade han ingen tanke på att detta var en tävling, (eller vad man ska kalla det, det var ju bara en prova på klass). Efter ca 400 meter blev det tvärnit då jag skulle svänga av från min väg till en annan. Silver tyckte antagligen inte att den nya vägen såg lika inbjudande ut. Mina tankar var inte så muntra och jag undrade hur det skulle gå om min ponny nu skulle tvärnita och vägra att gå var 400:de meter. Men det blev tur som är inte så. Även om han var väldigt spänd och inte slappnade av nästan något hela den första milen så gick han i alla fall framåt. När jag ridit 1 mil blev jag i kappriden av några i tävlingsklassen och då blev det fart på ponnyn. Han skulle med dem. Men enligt mig så red de för fort och jag tyckte att vi kunde ta det lungt. Vilket silver fattade efter ett tag.. 
 
Väl kommen till målet efter 2 blandat roliga mil, så kunde nog jag och silver känna oss nöjda. Det här med distansritt kändes ju ändå som att det kunde vara något för oss. 
 
Sedan var det dags för "utbesikting", all kontroll upprepades och Silver gick igenom den med en puls på 44 slag/minut.
 
Efter rönningeritten bestämde jag mig genast för att anmäla mig till en clear round. Jag var så sugen på att testa ytterligare ett lopp!
 
 
Skrutten efter 2 mil. Nöjd Arab.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0